LA FESTA MAJOR

Concert - Espectacle

A càrrec de Cia. Loropardos i Ass. ARt i Acció

Recordeu aquelles festes majors de cafè, copa i puro? Els balls a l’envelat, el sermó del capellà a missa: “Estaria bé que el poble entrés a l’església tot l’any, no només a venerar el patró”, deia aquell dia. La cercavila la presidien les forces vives de la població: el capellà, ja ho hem dit, l’alcalde, vara en mà, i el tricorni de l’oficial de la guàrdia civil. Eren les festes majors de l’orquestra Plateria tocant “Pedro Navaja”, els acudits en castellà i accent català de l’Eugenio, les cuixes a l’aire de les cantants de Janio Marti Orquesta y Coros, la sornegueria de l’Amparo Moreno, i les actuacions de La Trinca. El 1970, els tres de Canet van publicar un disc dedicat a aquest univers col·lectiu, social i integrador: Festa Major, editat per Edigsa. Totes les cançons del treball han passat a formar part de la nostra banda sonora, especialment una: 

 

Alegria, que és Festa Major.

Alegria, perquè el nostre Sant és el millor.

Alegria, que és Festa Major.

Al matí tenim passada, missa, les sardanes i havent dinat, migdiada, processó, concert, castell de focs i ball a l’envelat.

 

Avui tot aquest món és vintage, a molta gent li agrada recordar-lo, amb el regust agredolç dels temps passats. Sí, agredolç, perquè el passat només torna en les nostres ments. O no! 

Aforament limitat. Cal adquirir entrades (gratuït)

Dissabte 5 de setembre, a les 22:00h

Escola Doctor Ferrer